Allt om trädgård!

maj
29

Allt om trädgård!

Att ha en egen trädgård är något som verkligen kan vara vackert och underbart att vistas i! Att sköta en trädgård är inte så krångligt som man kan tro, men den behöver omtanke och skötsel. En trädgård är en plats man kan koppla av i ensam, med familjen eller med släkt och vänner.

Smarta tips för en lättskött trädgård

En trädgård kan variera i storlek och man kan plantera buskar, fruktträd, blommor eller odla potatis, grönsaker eller örter. Vill man ha en lättskött trädgård, finns det bra saker som man kan tänka på. Att rensa ogräs är krävande och tar både tid och ork. För att undvika ogräs, kan man hellre plantera växterna tätt. Ogräs älskar solljus och genom att växterna står tätt, minskar man risken för ogräs. Att ha växter i kruka som står i trädgården, är inte så lättskött som man tror. Jorden torkar lätt ut och man får vattna mer. En smart lösning för att slippa klippa gräs, är att unna sig lyxen att skaffa en robotgräsklippare! En robotgräsklippare spar mycket tid och man kan göra annat medan den klipper gräsmattan. Ett annat smart tips är att välja friväxande häckar som måbär, bukettapel, hybrididegran eller aronia. Dessa häckar behöver man sällan klippa. Man ska även alltid tänka på att ha en bra jord med mullämnen och näring. Bra jordstruktur ger jämnare fukthalt och kräver mindre underhåll. Många som har en trädgård bor i ett hus och även huset behöver regelbunden underhållning. Något som är mycket viktigt är taket. Om man bor i Stockholm, kan man anlita en professionell takläggare i Stockholm för att få ett renoverat eller helt nytt tak!

Olika trädgårdsstilar

Om man har en trädgård, kan man ha många mysiga stunder på sommaren i denna gröna oas! Fördelen med att skapa en trädgård själv, är att man kan skapa den precis som man vill i många olika stilar. Tycker man om Asien kan man skapa en japansk trädgård men det kan vara en av de svårare att skapa. En japansk trädgård ska ha enkelhet, rena linjer, öppna ytor, inte för mycket färger och pynt. Man kan alltid anlita en trädgårdsdesigner för hjälp om man vill skapa en mer avancerad trädgård. En annan typ av trädgård är den engelska trädgårdsstilen. I denna trädgård har man så gott som inga konstgjorda element och man strävar efter en naturlighet. Har man sluttningar plattar man inte ut dem, utan bevarar allt och odlar hellre på kullar och sluttningar. Man kan även välja en modern minimalistisk trädgård med rena linjer, mjuka sirliga växter, bambu och prydnadsgräs som behagliga kontraster. En trädgård kan även skapas med en helt unik personlig stil och bli en lugn oas att komma hem till efter en stressig dag.

About niclas