Belysning i trädgården

jun
05

Belysning i trädgården

Oavsett om man har en liten eller en stor trädgård kan det vara trevligt att ha lite belysning i den. Det finns flera sätt att belysa trädgården på. Varför inte sätta upp lampor längs med staketet, i häcken eller kanske på trappräcket?

Eldrivna lampor

Om man har tillgång till ett eluttag utomhus går det utmärkt att sätta upp eldrivna lampor. Det gäller dock att kolla upp så att installationerna är korrekt gjorda. Det skadar inte att ta ut en elektriker som kan koppla in allt om man känner sig osäker. Det kan också vara bra att tänka på sin elkostnad. Även om man har ett bra elavtal hos Fortum el kostar det en del extra pengar att lysa upp sin trädgård. Det är bra att bara beredd på den extra kostnaden.

Levande ljus i trädgården

Det kan också vara fint att ha levande ljus i trädgården. Man kan ha dem i fina ljuslyktor. Men när det gäller de levande ljusen gäller det att ha mer koll. De kan snabbt starta en stor eldsvåda, speciellt om det är torrt ute. Helst ska man inte alls lämna levande ljus utan uppsikt, varken inne eller ute.

Batteridrivna lampor

Batteridrivna lampor finns både som fristående lampor, i form av ljusslingor och som olika figurer. Fördelen med de här lamporna är att de inte behöver kopplas in till el. Man sätter bara i batterier och sedan lyser lampan tills dess att batterierna är slut. När det sker är det bara att byta batterierna igen.

Solcellslampor

Med en solcellslampa slipper man tänka på batterierna. Där laddas batterierna helt enkelt upp av solen. Dessutom behöver man inte tända och släcka lampan. Den tänder sig per automatik när det blir mörkt utomhus.

About niclas