Dörrkransar för alla årstider

feb
17

Dörrkransar för alla årstider

Dörrkransar för alla årstider

En dörrkrans är en fantastiskt fin accessoar för att pryda ens hemdörr – något som kan få vilken bostad som helst att kännas hemtrevligt och välkomnande. Du kan variera dem i oändlighet och binda dem olikt varje gång för att få dem att passa just dig och ditt hem. Vissa föredrar den klassiska i granris medan andra gillar att spexa till det med torkade blommor, vete eller kanske till och med vass och tistlar. Om du inte har detta i din egen trädgård så kan man lätt hitta material i skogen eller så kanske du har någon vän som kan hjälpa till. 

 

Inspirationen för dörrkransarna har legat i SäljDirekts stora, tjocka dörrkrans som är av den mer klassiska modellen. Precis som hemgjorda dörrkransar så är de handbundna, så det passade sig som en mall för att binda egna. Därefter har utmaningen ökats genom att försöka sig på mer sköra material såsom torkat gräs och torkade blommor. 

 

Hur gör man?

Först måste du samla in materialet som du vill att kransen ska bestå utav. Därefter behöver du klippa allt i de längder som önskas då det förenklar hela processen med bindningen av kransen. När detta är gjort så behöver du dela upp materialet och samla upp dem till små minibuketter som du kan fästa runt stommen med hjälp av ståltråd. Detta gör att din krans blir mer fyllig istället för gles och tråkig. När du monterat bukett efter bukett runt stommen hela vägen runt så är du klar. Svårare än så är det inte!

Om du föredrar en mer grafisk instruktion så rekommenderar vi denna video på YouTube. Det går även att fästa in lösa föremål såsom kottar, frukt eller kulor i kransen genom att antingen trycka igenom ståltråden genom föremålet eller binda det runt den. Därefter böjer man tillbaka ståltråden och formar en liten stump av ståltråden som man kan fästa i stommen eller materialet beroende på hur stabil det är. Lycka till!

About niclas