Fixa ett enkelt utekök med plasttak

mar
09

Fixa ett enkelt utekök med plasttak

I dessa tider med corona och den ständiga risken för smittspridning har det blivit viktigare att kunna umgås utomhus. Vi tillbringar också alltmer tid hemma. På grund av detta finns det all anledning att fundera över hur du kan utveckla din trädgård och göra den mer lockande att vistas i. Att bygga ett utekök är ett bra sätt att kunna göra fler saker utomhus, och därför också tillsammans även när coronan härjar.

Skapa ett enkelt utekök

Ett utekök kan bli hur dyrt och avancerat som helst, men för att få ett som fungerar krävs inte särskilt mycket. Du behöver förmodligen en arbetsyta, och billiga bord går ofta att hitta second hand. Att ha en grill eller annan möjlighet att tillaga maten brukar också uppskattas, så att du inte måste hålla dig till kalla rätter hela utesäsongen. För många spelar taket också stor roll, eftersom det då går att använda uteköket även dagar när det är risk för regn. Att välja ett plasttak kan vara ett ekonomiskt och smart val. De finns i många utföranden, är väldigt vädertåliga och kräver inget underhåll. En idé är att skapa en större uteplats med tak, så att det även finns tak över en matplats i anslutning till köket. Förutom det är egentligen resten extra tillbehör. Det kan vara trevligt att ha några kastruller och tillbehör för matlagning, ett ställe där en diskhandduk kan hänga och vissa uppskattar en balja där det går att diska.

Var ska uteköket placeras?

Ett utekök kan egentligen byggas var som helst på din tomt, men ett råd är att placera det nära köket, eftersom det alltid kommer finnas saker som behöver hämtas. Blir det för omständligt att använda uteköket finns det risk att det aldrig blir använt. Ett bra utekök är ett som du ofta väljer att vara i. Och visst kan utseende och stil spela stor roll, men att det är lätt att gå ut till och smidigt att använda spelar nästan större roll.

Gör ditt utekök ombonat

Att ha en arbetsbänk och en grill under ett tak är kanske lite väl spartanskt, men du kan fixa en ombonad känsla med rätt enkla grepp. Skruva upp några krokar för kökshanddukar och grytlappar på arbetsbänkens kant. Res en spaljé bakom den och plantera några växter som klättrar på den. Köp hem några krukor med färska kryddor och ställ på bänken, tillsammans med olja, vinäger och annat som ofta används. Leta upp en billig trasmatta på någon loppis och lägg på marken. Köp några ljusslingor och fäst under taket och kanske i träden om det finns några i närheten. Mer än så behövs inte för att det ska kännas som ett ombonat rum, även om det är utomhus.

About niclas