Håll en lättskött trädgård

jan
31

Håll en lättskött trädgård

Att ha en fin trädgård är som de flesta vet inte lätt alla gånger. Den ska skötas, vårdas och ses efter. Men det finns hjälp på traven att få. Både smarta tekniska lösningar, såväl som företag som mot en billig peng kommer till undsättning.

Att hålla trädgården i ordning

Det ska inte kännas som en börda att hålla sin trädgård i ordning. Det bästa är förstås att redan från början, då man anlägger en trädgård, ta detta i beaktande. Har man stora gräsytor måste dessa skötas. Då kan robotgräsklippare vara räddande små änglar. De behöver inte heller vara särskilt dyra i drift. Den som vill ha mer hjälp en så kan söka efter trädgårdshjälp och få riktiga proffs som hjälper till mot en väldigt billig timpeng. Det är heller inget fel på att ta hjälp. Vi måste alla få välja vart vi vill lägga våran fritid. Vissa trivs med att gå runt med en gräsklippare och andra gör det inte.

En lättskött trädgård

Att göra sin trädgård lättskött innebär att man tänker till ett extra varv kring alla områden i den. Har man många besvärliga buskar kan det bli svårare att hålla gräsmattan trimmad. Grusgångar kan försvåra gräsklippningen. Man bör ha en bra förvaring för alla sina trädgårdsredskap. En gräsklippare som står bakom en hög med bråte, riskerar att stå kvar där hela sommaren. De verktyg man använder mest bör sitta på givna platser på en vägg, varifrån man lätt kommer åt dem. Bevattningen ska också vara enkel att dra fram och tillbaka.

En lättskött terass

I många trädgårdar finns terrassen med framdragna stolar och bord. Man bör ha sådana trädgårdsmöbler som är lätta att flytta på. En terass bör kunna göras rent med tryckspruta, och spolas med vatten. Har man kuddar i soffor kan en förvaringslåda bredvid vara smart för att snabbt få undan dem om man är rädd för att regnet ska bryta ut medan man är bortrest på dagen. Genom att finslipa alla dessa små moment, vilka man gör flera gånger varje dag, blir en uteplats mycket behagligare att sköta och ta hand om.

Lättskötta växter i en trädgård

Man bör välja lättskötta växter i en trädgård om man vill komma undan med så lite extraarbete som möjligt. Kärleksört är en mycket torktålig växt som trivs i både sol och halvskugga. En populär sort heter Matrona vilka även ser fina ut när de vissnat. Också Jättedaggkåpan som kan få 40 cm blågröna blad, kan vara ett lättskött alternativ. Det kan vara ett bra sätt att fylla ut själva tomrummen.

About niclas