Så inreder du din trägård

dec
28

Så inreder du din trägård

Trädgården eller uteplatsen är ett ställe som många glömmer bort att man kan ge lika mycket kärlek när det kommer till inredning som när man inreder inomhus. Enda skillnaden när du inreder utomhus är att du behöver ta hänsyn till väder och vind. Men annars har din trädgård/uteplats stor potential och möjlighet till att bli ett trivsamt ställe för dig, din familj och dina vänner att samlas på. I den här artikeln får du tips på hur du enkelt kan ge dinträdgård ett lyft.

Utomhusbelysning

Att sätta upp utomhusbelysning kan göra din trädgård, uteplats eller balkong ännu mer trivsam.

Oavsett om det är ljusslingor som lyser upp under vinterhalvåret eller om det är utelampor som ger det där lilla extra under sommarkvällarna så gör utomhusbelysningen skillnad när det kommer till stämningen. Det finns olika sorters utomhusbelysning, till exempel ljusslingor som du kan sätta upp i träd eller buskar. Utelampor kommer i olika variationer, som LED, med solceller som laddas upp under dagen och lyser upp på kvällen och de som är anpassade efter var i trädgården som de ska sitta, till exempel markbelysning. Om du har ett snyggt träd kan du ha en spotlight som är riktad mot det.

Möbler

När du ska välja vilka möbler du ska inreda med utomhus är det främsta du ska tänka på är att de ska vara anpassade för vädret, alternativt kan du ha dynor som är enkla att ta av och ta in under natten eller när ovädret är framme. Om du har en stor trädgård så är en idé att dela in den i olika delar. Exempelvis en del med bord och stolar, där ni intar era måltider, och en lounge-del med soffor, fåtöljer, filtar och kuddar där ni kan umgås på ett mer avslappnande sätt. Där solen ligger på som mest kan du ha solstolar. En hängmatta som hänger mellan två träd är både en snygg inredningsdetalj och ett ställe att mysa på.

Inredning

Många som har en trädgård är intresserade av att odla. Du kan ha dina växter och blommor i olika sorters krukor. Du behöver inte nödvändigtvis köpa nya inredningsdetaljer, det finns massor av inredning som kan inhandlas second hand till en billig peng. Ett tips för att få dina krukor i samma färg, och på så sätt ge din inredning ett mer enhetligt intryck, är att måla dem. Var kreativ och nyttja det som finns. Har du gamla vagnar stående kan de bli till krukor.

Andra exempel på inredningsdetaljer till din trädgård/uteplats är lyktor att ha levande ljus i. Kuddar, filtar, dynor och olika textilier ger en mer ombonad känsla. Var bara noga med att ta in dem innan ovädret är framme, annars finns risken att de blir blöta och möglar.

För festen

Om det vankas festligheter så är trädgården en perfekt plats att nyttja eftersom det inte blir lika mycket städning efteråt. Du kan sätta upp vimplar och pom poms i trädgården och ha brickor som du kan fylla med snacks och drickor och enkelt ta in dessa när festen är över.

About niclas