Snickra till trädgården och uteplatsen

jan
14

Snickra till trädgården och uteplatsen

Att skapa en fin och inbjudande trädgård handlar inte bara om att plantera träd och buskar och anlägga rabatter. Minst lika viktigt är att skapa struktur i trädgården genom till exempel staket, spaljéer och ramar kring grönsaksland och rabatter. Även en altan och vindskydd gör att trädgården blir en trevligare miljö att befinna sig i.

[IMAGE=fCd3zufzFq4d.jpg]

Det behöver inte vara komplicerat att snickra till trädgården. Med spik och brädor samt en träolja eller träfärg för utomhusbruk för att skydda träet kan du snabbt skapa många olika snickeriprojekt till en låg kostnad. Hos Byggmax hittar du allt du behöver för att komma igång med snickrandet. Byggmax erbjuder dessutom mycket bra priser vilket gör att du kan genomföra nästan hur nästan många projekt som helst utan att behöva betala stora summor.

[IMAGE=dhBJOBe1ZNWU.jpg]

Enkla snickeriprojekt att göra själv

Det finns mängder med olika snickerier som kan förgylla trädgården och nästan det enda som sätter gränserna för vad som går att göra är fantasin. Varför inte snickra en egen blomsterstege som du kan ha på altanen eller placera i trädgården? På hyllorna är det fint att ha till exempel olika kryddor eller blommor i härliga färger. Andra fina byggprojekt är odlingslådor som du kan fylla med jord och odla dina favoritgrönsaker. En fördel med att odla i en låda är att den skapar mer förmånliga förutsättningar för ömtåliga plantor eftersom den är upphöjd ovanför markytan. Tack vare upphöjningen blir jorden varmare och ogräset får också svårare att tränga in från den omgivande gräsytan.

Andra praktiska snickeriprojekt för trädgården är spaljéer eller ett enkelt staket för klätterväxter. Det finns många vackra växter som slingrar sig på höjden som exempelvis klematis och murgröna. Med en spaljé och en klätterväxt vid uteplatsen ordnar du snabbt ett insynsskydd utan att behöva bygga ett stort plank.

En träaltan i direkt anslutning till huset är ett annat snickeriprojekt som många klarar av att bygga på några helger. Fördelen med trä är att det är behagligt att gå barfota på och att ytan snabbt torkar upp efter en regnskur. Inred gärna altanen med stora krukor med blommande växter eller växter med en vacker bladstruktur. Det går även att ha mindre bärbuskar i krukor men då gäller det att välja en stor kruka och fylla på med näringsrik jord.

För att skapa en trädgård som passar barn bör trädgården delas in i olika ytor där vissa delar är anpassade för barnens lekar. Att snickra en liten lekstuga eller att anordna en gunga eller klätterställning i trädgården gör att barnen kommer ut och börjar sysselsätta sig själva. Även en liten sandlåda eller ett utomhuskök i miniformat uppmuntrar till kreativa lekar då barnen inte behöver vara så försiktiga utan kan gegga med sand och jord utan att det spelar någon roll.

About niclas