Ta ett sista farväl hemma i trädgården

maj
08

Ta ett sista farväl hemma i trädgården

Att ta farväl av en älskad livskamrat, nära vän, familjemedlem eller släkting kan vara en smärtsam upplevelse. Känslan av att aldrig mer kunna ringa, prata eller kramas kan kännas förlamande. Då kan planeringen av en riktigt vacker begravningsceremoni eller minnesfest ge ett fint avslut.

Möjligheten att få hedra den som har gått bort och fira allt det vackra som en gång var beskriver många anhöriga som något som upplevs som extra betydelsefullt. För att kunna ta sig igenom sorgen är det en god idé att samarbeta med en professionell begravningsentreprenör som Lova begravningsbyrå med kontor över hela landet. Där får du som anhörig råd och hjälp med att planera ceremonin, val av kista och hjälp med juridiska handlingar samt om begravningen ska vara borgerlig eller kyrklig. Surfa in på lovabegravning.se och läs mer om deras olika tjänster, priser eller ta del av kostnadsfri rådgivning.

Personligt avsked

Hur begravningsceremonin ska gå till bestämmer de anhöriga och det kan göras precis hur personligt som helst, antingen i kyrkan, församlingshemmet, kapellet, på stranden, hemma eller i trädgården för den som önskar det. Att få befinna sig där den bortgångne trivdes allra bäst ger begravningsceremonin en extra dimension. I slutet av dagen när solen går ner bland pionerna till tonerna av Ulf Lundells “Öppna landskap” kan du som anhörig ta farväl av den som har gått bort på ett sätt som känns minnesvärt. Det är dock viktigt att kolla upp om kisttransporten täcks av begravningsavgiften eller inte, vilket är något som Lova begravningsbyrå kan hjälpa till med.

About niclas