Tillbehör, gödsel och täckmaterial

mar
05

Tillbehör, gödsel och täckmaterial

Vissa tillbehör till trädgården är nödvändiga för att kunna sköta trädgården på ett effektivt och bra sätt såsom kompostgaller för ihopkrattade löv och någon typ av kompost behållare.

Det finns en stor mängd gödsel att välja mellan, men bäst är att använda naturgödsel och kompost eftersom de förbättrar jorden samtidigt som växter och blommor trivs och växer bättre. Konstgödsel kan användas till exempelvis gräsmattan på våren eftersom det är smidigare att sprida ut över större ytor.

Olika täckmaterial

Täckmaterial behövs för att skydda vissa blommor och träd över vintern. Du kan exempelvis lägga ett lager täckbark runt dina rosor, men förstärka gärna skyddet inför vintern med halm. Om du har en vacker japansk eldlönn bör du helst lägga ett lager med täckbark både som skydd mot kyliga temperaturer, men också som dekoration. Vill du till exempel använda dekorationssten istället behöver du först lägga en marktäckningsväv. Marktäckningsväv eller svart plast kan användas i jordgubbslandet. Dekortationsflis kan användas som ytmaterial på gångar eller som dekoration i planteringar. Om du önskar effekt mot ogräs behöver du lägga ett tjockare lager. Det går också bra att kombinera olika täckmaterial genom att exempelvis breda ut färggrann dekorationsflis ovanpå täckbark.

About niclas