Håll ordning på din trädgård

jan
08

Håll ordning på din trädgård

Har du idag en rejäl trädgård som ständigt behöver skötas och tas hand om? Är det utmanande att bibehålla det bästa skicket hållbarhetsmässigt och utseendemässigt? Oavsett så är det en fördel om din trädgård håller sig hel och fin. Det är inte alltid lätt, men det finns ändå en del saker som går att göra för att hålla ordning i din trädgård.

Harva dött gräs

Ett effektivt sätt att sätta liv i din trädgård kan vara att harva dött gräs. Det går givetvis även att harva alltifrån djuravföring tillsammans med gräs om du har djur till en vanlig grusgång. Det finns flera olika typer av harvar som kan användas till olika ändamål. En gräsharv till exempel kommer att motverka tuvbildning och göra att din mark syresätts bättre. Vill du däremot jämna jord och mark, finns det en harv för det också.

Öka den biologiska mångfalden

Varför bör du öka den biologiska mångfalden i din trädgård då? Är det för alla vackra djur och insekter som dyker upp? Självklart är det ingen nackdel rent estetiskt, men det gynnar även trädgårdens hållbarhet. På grund av bekämpningsmedel blir jorden mer sliten och den biologiska mångfalden sjunker. För att skapa en hållbar trädgård kan du göra flera saker. Ett exempel är att hjälpa småfåglar i form av lite extra mat eller boendehjälp.

Skaffa bra belysning

En bra belysning kan estetiskt ge din trädgård en skjuts, speciellt på kvällarna. För att gynna både miljö och din plånbok bör du använda smart utebelysning som till exempel energismarta lampor som använder solens ljus som laddning och tänds fint på kvällen.

Redskap för vattning

Om du vill att dina växter ska leva så länge som möjligt trots väder, bör du tänka på att vattna din trädgård med jämna mellanrum. Det är också viktigt att tänka på att du kommer skaffa rätt bevattningsredskap då din trädgård har specifika behov. Beroende på hur din trädgård ser ut, vad du har för växter och hur väderförhållandena ser ut så kommer du att behöva anpassa vilken typ av bevattningsredskap du använder dig av.

Plantera nytt

För att fräscha upp din trädgård eller för att hålla den i fint skick kan du plantera nytt. Nya blommor, nya växter eller träd. Om du upplever att vintern gjort din trädgård lite grå och tråkig så får du liv i din trädgård under våren genom att plantera in lite nyheter i din trädgård. Det kan vara vettigt att skriva ner några önskemål du har inför kommande sommar.

About niclas